Hanns Sperling – ny produktionschef

Hanns Sperling – ny produktionschef på SweMaint

Från och med 1 februari 2018 tar Hanns Sperling över stafetten som produktionschef hos SweMaint, norra Europas ledande företag när det gäller reparations- och underhållstjänster för godsvagnar. Hanns som sedan sommaren 2017 och med titeln produktionskoordinator, varit tillförordnad på positionen, har ett gediget förflutet i såväl företaget som koncernen och dessförinnan i Kockums Submarine Systems och hos Kockums Pacific ltd.

Hanns Sperling är projektledare, produktionstekniker och systemansvarig inom områdena hydraulik, broms, framdrivning och PLC-styrning. Närmast tillförordnandet som produktionschef, var Hanns IWT-svetsansvarig på företagets nya avdelning ”Kund och Teknik”, en fusion mellan tidigare marknads- och produktionsavdelningar för att ytterligare skärpa affärsprocess och kundfokus.

Hanns arbetsfält som produktionschef blir rikstäckande eftersom SweMaints verkstäder finns vid strategiska järnvägshubbar i hela Sverige. Kontorstiden kommer framförallt att delas mellan huvudkontoret i Göteborg och vagnverkstaden i Malmö.

För mer information, kontakta Hanns Sperling, Produktionschef, SweMaint, tel +46 (0)10-492 96 44, mobil +46 (0)70-585 29 25 och/eller på e-mail: hanns.sperling@swemaint.com. Besök också www.swemaint.com

SweMaint AB är norra Europas ledande leverantör av underhållstjänster till vagnägare och andra operatörer av godstransporter på järnväg. Vårt kompletta serviceutbud inkluderar hjulunderhåll, unika hjulförsörjningsprogram och omfattande materialförsörjning som garanterar snabba ledtider. 

Vår långa erfarenhet – vi har funnits i branschen sedan 1905 – i kombination med fokus och systematisk utveckling av våra tjänster ger oss en unik position och plattform för att göra spårbunden godstrafik till ett ännu tydligare och mer konkurrenskraftigt alternativ. 

Företaget med säte i Göteborg, omsätter ca 400 MSEK och har runt 250 medarbetare i 12 verkstäder vid de stora järnvägsknutpunkterna i Sverige.