Middwaggon lämnar, Swemaint tar över

Midwaggon lämnar Borlänge
och SweMaint tar över

Midwaggon upphör med reparation och underhåll av godsvagnar i Borlänge. Samtidigt erbjuder konkurrenten SweMaint anställning till alla som lämnar Midwaggon i Borlänge.

Bakom Midwaggons beslut ligger den pressade lönsamheten och svaga tillväxten i godstrafik på järnväg och den sammanslagning som fortsätter bland vagnverk-städernas kunder.

Lars Björn, vd på Midwaggon noterar att;
– Verksamheten vid Midwaggons verkstad i Borlänge är ej tillräckligt omfattande för att inom rimlig tid och med rimliga insatser nå den storlek som krävs för att säkerställa långsiktig lönsamhet, och fortsätter

– Midwaggon koncentrerar sig nu på att utveckla verksamheten på verkstaden i Ånge både gällande vagnar och lok.

Peter Overup, vd på SweMaint konstaterar att;
– SweMaint är marknadsledare när det gäller godsvagnsunderhåll. Det betyder att vi känner ett ansvar för att våra kunder får hjälp i hela landet från vårt nät av verkstäder och mobila enheter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Den här förändringen innebär förhoppningsvis att vi får ytterligare ett antal kunniga vagnreparatörer och det betyder ökade resurser. Det ska i sin tur leda till bättre service för våra kunder.

Beslutet berör 8 personer i Borlänge, som alla erbjuds anställning hos SweMaint. Förändringarna träder i kraft 1 november 2017.

För ytterligare information kontakta:

SweMaint:
Peter Overup, verkställande direktör,
Tel: +46 (0)70-545 87 24,
e-mail: peter.overup@swemaint.com

Midwaggon:
Lars Björn, verkställande direktör,
Tel: +46 (0)10-130 25 72
e-mail: lars.bjorn@midwaggon.se

SweMaint AB är norra Europas ledande leverantör av underhållstjänster till vagnägare och andra operatörer av godstransporter på järnväg. Vårt kompletta serviceutbud inkluderar hjulunderhåll, unika hjulförsörjningsprogram och omfattande materialförsörjning som garanterar snabba ledtider.

Vår långa erfarenhet – vi har funnits i branschen sedan 1905 – i kombination med fokus och systematisk utveckling av våra tjänster ger oss en unik position och plattform för att göra spårbunden godstrafik till ett ännu tydligare och mer konkurrenskraftigt alternativ.

Företaget med säte i Göteborg, omsätter ca 400 MSEK och har runt 250 medarbetare i 12 verkstäder vid de stora järnvägsknutpunkterna i Sverige.